12 Kasım 2012 Pazartesi

YATAY KONDİSYON BİSİKLET İLE FİTNESS VE ZAYIFLAMA


          YATAY BİSİKLET
Artık birçok ailenin evinde bulunan yatay bisiklet aşırı kilolu kişilerde,  eklem ve diz problemi yaşayanlar tarafından çok kullanılmaktadır. Kondisyon bisikleti dışarıda kullanılan bisikletten daha faydalıdır. Nabız ölçme ve karbonhidrat yakımını gösterdiği için hem bisiklet kullanıp hem de bilinçlenilebilinir. Kondisyon bisikletleri genelde bölgesel zayıflamada da kullanılabilinir.

Yatay kondisyon bisikleti kullanımı hipertansiyon riskini oldukça azalttığı için kolesterollüde düşürüyor. Sadece zayıflamak için değil düzgün ve fit bir vücuda sahip olmak için de tercih etmeliyiz. Kondisyon bisikleti bacak kasları ve kalbi güçlendirir. Artık sadece spor salonlarına ait olmayan rahatlıkla her ailenin evine girebilen bir spor aleti olmuştur. Dikey bisikletten farkı belin boşta olmamasıdır. Her hangi bir sağlık problemi yoksa dizimizde ve belimizde yatay bisiklet bizim için en uygun alet olacaktır. Eğer diz problemi yaşıyorsak fazla yüklenmeden günde 15 - 20 dakika kullanılabilinir.
Yatay bisiklet fitness salonlarında kondisyonumuzu geliştirmek için kullanılan bir bisiklettir. Bisikleti kullanırken kalça kısmına çok yük bindiği için bayanlar tarafından çok tercih edilmektedir. Kondisyon bisikleti kullanmaya yeni başlayanlar için nabız kontrolü çok önemlidir. Doğru nefes alıp vermek bisikleti kullanmada en önemli etkendir. Uzmanlar bisikleti kullanırken zorluk çekenlerin mutlaka sağlık kontrolünden geçmelerini öneriyorlar. Kondisyon bisikleti kullanırken yağ yakımı isteyenler için günlük 45 dakika ile bir saat arası orta tempoda kullanılması gerekir. Eğer 45 dakika altında kullanılırsa zayıflama olmaz ama sağlık açısından faydalı olur.

Hiç yorum yok: