29 Ekim 2012 Pazartesi

Fitness ile tempolu sporların kıyaslaması



Fitness  aslında nabzı çok fazla yükseltmeden yapılan yağ tüketimini hedefleyen ve kas artışı amaçlanan bir spor türüdür. Koşu , futbool veya voleybol gibi kalp atışı ve nabzı yüksek seyrettiği spor türlerinden farkı bu noktada dikkat çekmektedir. Ağırlık kullanarak yaptığınız çalışmada kalp çok fazla hızlanmayacak nabız aşırı yüksek seyretmeyecektir. Dolayısı ile rahatlıkla yapılan bir spor  türü olduğunu söyleyebiliriz.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta kaslara aşırı derecede yüklenmemek tir  Bilinçsizce yapılan vücut geliştirme  çalışmasında aşırı yüksek ağırlık ile yapılan hatalı çalışmalar kasların erimesine neden olmakta ve istenmeyen neticelere sebebiyet vermektedir. Zira kaslar siz çalışma yaptıkça parçalanır ve bir süre sonra gelişme gösterir  Siz parçalanmış kası belirli süre dinlendirmeden  çalışmaya devam ederseniz istediğiniz neticeyi hiç bir zaman alamassınız.
Bu durumda fitness uzmanlarından bilgi ve destek almanız gerekmektedir. Belirli referanslar ile öğrenmiş olduğunuz fitness uzmanlarının yazılarını  okumak sureti ile bu eksiğinizi giderebilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse siz dumbell ile çalışmak istiyorsunuz. Eğer konu hakkında bilgi sahibi değilseniz elinize dumbeli alıp yorulana kadar kaldırıp indirirsiniz. Oysaki bu hatalı bir yöntemdir. 20 lik setler halinde 4 tur olarak çalışmanız gerekir mesela. Yoksa fayda yerine zarar görmeniz içten bile değildir.
Ya da kendinize çok güvenip 10 kilodan başlamak yerine 50 kilonun altına girerseniz uzun süre spor yapamaz hale gelebilirsiniz. Uzmanına danışmadan fitness yapmayın . Ve kondisyon kardiyo ürünlerini en az bir sefer uzmanından tavsiye alarak bizzat kontrolünde yapınız. Daha sonra isterseniz evinizde de ürünü kullanmaya devam edebilir ve istediğiniz sonucu elde edersiniz.
Fitness  ile uğraşır iken gıdanıza ve yaşam şeklinize de azami dikkat etmeniz gerekir. Aç kalmamalısınız. Zira kaslarınız sizden besin özellikle protein beklemektedir. Çok yağlı yemeklerden de uzak durmanız fazlası ile önemlidir.
Su tüketiminden kaçırmamalısınız. Zira siz her çalışmanızda kalori tüketirken vücudunuz suya ihtiyaç duyacaktır.


Hiç yorum yok: